ΒιογραφικόΗ διαιτολόγος Λήδα Παπακωνσταντίνου έχει σπουδάσει στη Θεσσαλονίκη όπου απέκτησε το πρώτο της πτυχίο στο Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης (Διαιτολόγος -Διατροφολόγος Τ.Ε.).


Εργάστηκε στην Αθήνα για 2 χρόνια στα Ιατρικά Διαγνωστικά Εργαστήρια και στο  Ντελικάτο ως κλινικός διαιτολόγος και το 2006 αναχώρησε απο την Ελλάδα για σπουδές στο εξωτερικό.
Έχει κάνει μεταπτυχιακό στο πανεπιστήμιο του Newcastle κατακτώντας τον τίτλο MSc στην Δημόσια υγεία.

Έπειτα επέκτεινε την εκπαίδευσή της στο πανεπιστήμιο του Northumbria παίρνοντας τον μεταπτυχιακό τίτλο Msc στην Διατροφή και ψυχολογία.

Τέλος από το 2007 έως το 2010 εργάστηκε ως υποψήφια διδάκτορας στα νοσοκομεία General hospital και Royal Victoria Infirmary στο Hνωμένο Bασίλειο κάνοντας έρευνα για το διαβήτη και τη φυσική δραστηριότητα.

Πήρε τον τίτλο του διδάκτορα απο την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Newcastle το 2011 (PhD).
Έχει κάνει παρουσιάσεις σε συνέδρια του εξωτερικού και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά.

Είναι κάτοχος Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής Επάρκειας από την ΑΣΠΑΙΤΕ.


Από τον Οκτώβριο του 2010 ως τον Δεκέμβριο του 2012 έζησε και εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας στην Αθήνα.Έκανε παρουσιάσεις στο ανοιχτό πανεπιστήμιο Βριλησσίων (Διατροφή και σαρκοπενία, Άσκηση και φυσική δραστηριότητα στην προληψη μεταβολικών νοσημάτων, Άσκηση και φυσική δραστηριότητα για την απώλεια βάρους και λίπους σε υγιείς ενήλικες) καθώς και σε σχολεία της Αττικής ( Πρόσθετα τροφίμων).

Το 2012 έγινε μέλος του Συνδέσμου θηλασμού Ελλάδος (La Leche League) και απο τότε ασχολείται ενεργά με την προώθηση του μητρικού θηλασμού στην Ελλάδα. 


Από τον Ιανουάριο του 2013 ζει και εργάζεται στη Ρόδο.

Τον Μάρτιο του 2013 ίδρυσε την Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού Ρόδου (www.thilasmos.eu). 

Τον Ιούλιο του 2013 διοργάνωσε την πρώτη ημερίδα για το μητρικό θηλασμό και την παιδική διατροφή στη Ρόδο, και παρουσίασε τα τελευταία στοιχεία για τη σύσταση του μητρικού γάλακτος και την διατροφή της μητέρας κατα τη διάρκεια του θηλασμού Απο τότε κάθε χρόνο μέχρι και σήμερα διοργανώνει το ετήσιο συνέδριο μητρικού θηλασμού, διατροφής και υγείας του παιδιού της Ομάδας Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού Ρόδου.


Δρ Λήδα Παπακωνσταντίνου


Διδάκτωρ ιατρικής σχολής πανεπιστημίου Newcastle

Πτυχίο Διατροφής- Διαιτολογίας Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης

MSc Δημόσια υγεία
MSc Διατροφή και ψυχολογία
PhD Διατροφή, άσκηση και φυσική δραστηριότητα για την πρόληψη της σαρκοπενίας, του διαβήτη και άλλων μεταβολικών νοσημάτων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις