Μέθοδος

Οι συναντήσεις με τη Διαιτολόγο - Διατροφολόγο Λήδα Παπακωνσταντίνου γίνονται κατόπιν ραντεβού στο διαιτολογικό γραφείο το οποίο βρίσκεται στη Ρόδο.

Στην πρώτη επίσκεψη λαμβάνεται το ιστορικό του πελάτη, πραγματοποιείται λιπομέτρηση και αξιολογείται ο Δείκτης Μάζας Σώματος και το % ποσοστό σωματικού λίπους. Για την αύξηση της αξιοπιστίας της λιπομέτρησης καλείστε να είστε νηστικοί (αποφυγή υγρής & στερεάς τροφής) για 3-4 ώρες πριν την προκαθορισμένη ώρα του ραντεβού. 

Επίσης καλό είναι να μην κάνετε έντονη φυσική δραστηριότητα 12 ώρες πριν τη λιπομέτρηση.

Το σώμα και τα μαλλιά σας πρέπει να είναι στεγνά και να μην έχετε κάνει ντουζ τουλάχιστον 1 ώρα πριν το ραντεβού.

Για πιο ακριβή αποτελέσματα καλείστε να κάνετε την λιπομέτρηση με το μαγιό ή τα εσώρουχα.


Το διαιτολογικό μας γραφείο διαθέτει το πιο ακριβές και έγκυρο μηχάνημα στη μέτρηση φυσικής δραστηριότητας, ημερήσιων αναγκών σε ενέργεια (σε ένα φυσικό περιβάλλον) και το διαθέτει στους πελάτες της εντελώς δωρεάν.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση, η οποία κατά μέσο όρο διαρκεί 1 ώρα, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την υγεία σας (για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας τις πιο πρόσφατες εξετάσεις αίματος που έχετε καθώς και ότι άλλο εσείς κρίνετε απαραίτητο), θα αναφερθείτε στις παρούσες διατροφικές σας συνήθειες, καθώς και σε πληροφορίες που αφορούν τον τρόπο ζωής σας.

Στη συνέχεια η Διαιτολόγος, βασιζόμενη σε όλες τις πληροφορίες που έλαβε στην πρώτη αυτή συνάντηση θα σχεδιάσει ένα εξατομικευμένο Πρόγραμμα Διατροφής. Αυτό σημαίνει ότι το διατροφικό πρόγραμμα θα συνταχθεί βάσει των δικών σας προσωπικών προτιμήσεων, των δικών σας ιδιαίτερων διατροφικών αναγκών αλλά και βάσει του καθημερινού σας προγράμματος. Το πρόγραμμα δηλαδή θα απευθύνετε μόνο σε σας και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο από εσάς.


Είναι πιθανό να χρειαστεί να συμπληρώσετε ένα ημερολόγιο διατροφής πριν το επόμενο ραντεβού.


Είναι βασικό να σημειώσουμε ότι σε κάθε πρόγραμμα αδυνατίσματος ενθαρρύνεται η φυσική δραστηριότητα, σε ένταση ανάλογη με τις ικανότητες/χρόνο του κάθε ατόμου.Δημοφιλείς αναρτήσεις