Σουπιές με ρύζι




ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σουπιές καθαρισμένες
6κ.σ. Ελαιόλαδο 
1 ποτηράκι λευκό κρασί ξηρό
300-400 γρ. ρύζι
3 ματσάκια άνηθο ψιλοκομμένο
9 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
250 γρ. ντομάτα κονσέρβα
αλάτι, πιπέρι

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, ρίχνουμε τις σουπιές ψιλοκομμένες και τις τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και τη ντομάτα, ανακατεύουμε ελαφρά και συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να σκεπαστούν οι σουπιές. Τις αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν για 20 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι (το οποίο έχουμε προηγουμένως βράσει ξεχωριστά), ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 3-4 λεπτά.
Μόλις σβήσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις