Τί είναι φτηνό, νόστιμο και ίσως μια από τις χειρότερες τροφές που μπορούμε να βάλουμε στο στόμα μας;

Μπήκε ο Νοέμβριος και αρχισαν οι ονομαστικές εορτές και τα γενέθλια κάνοντας τα ντονατς και τα σοκολατάκια να πηγαινοέρχονται στα σπίτια, στα γραφεία και στα σχολεία!Στην τάξη της κόρης μου προχτές υπήρχαν 2 κουτιά με ντονατ γεμιστά με σοκολάτα μέσα και έξω, σοκολατάκια και άλλα γλυκάκια τα οποία θα φάνε τα παιδιά πριν το μεσημεριανό.
Θα μου πείτε είναι μία μέρα... και τι έγινε μια στο τόσο να τρώνε ένα γλυκάκι;

Και θα σας πω κι εγώ...

Δεν είναι μια μέρα... είναι μάθημα για το τι είναι γλυκό και ποια πράγματα πρέπει να ζητάνε όταν θέλουν γλυκό!

Και δεν είναι ένα γλυκάκι.... είναι ίσως το πιο ανθυγιεινό γλυκάκι που μπορούμε να διαλέξουμε για τα παιδιά μας. Και φυσικά αναφέρομαι στα έτοιμα ντονατς.
Κάθε ντόνατ είναι γεμάτο από τρανς λιπαρά, ζάχαρη και ραφιναρισμένο άσπρο αλεύρι με κάθε θρεπτικό συστατικό να έχει αφαιρεθεί. Τα περισσότερα ντόνατς έχουν 20 γραμμάρια λίπος και γύρω στις 300 θερμίδες. Το κάθε ένα.!!
Ο γρήγορος τρόπος ζωής , τα φαστ φουντ και η έλλειψη άσκησης μας έχει κάνει πρωταγωνιστές στην παχυσαρκία, η έλλειψη χρόνου για μαγείρεμα και τα φτηνά ταχυφαγεία, προσθέτουν διαρκώς στην διατροφή μας "κακά" λιπαρά και πολλή ζάχαρη/αλάτι.

Μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτούμε λίγο περισσότερο το γλυκάκι που θα πάμε στο σχολείο των παιδιών; Μήπως να πάμε και κανένα αλμυρό που και που; Κανένα φρούτο ή λαχανικό;

Στο χέρι μας είναι να αλλάξει αυτή η "παράδοση" των ντονατς για κέρασμα στο σχολείο. Στο χέρι των γονιών είναι να μάθουν τα παιδιά να θέλουν να τρώνε "καλύτερα". Ας κάνουμε μια προσπάθεια. Είναι για τα παιδιά μας!Μπορείτε να βρείτε ιδέες για πιο υγιεινά γλυκάκια ΕΔΩ και ΕΔΩ
Αλλά ακόμα κι αν δεν έχετε χρόνο να προετοιμάσετε κάτι, αγοράστε ένα σνακ λιγότερο ανθυγιεινό!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις