Ζελέ Ροδάκινο light



Υλικά για 4-5 μερίδες:
500γρ ροδάκινα ώριμα αλλά όχι μαλακά καθαρισμένα
3κ.σ. ζάχαρη ή μέλι ή ζαχαρίνη
10γρ ζελατίνη σε φύλλα




Πολτοποιούμε τα ροδάκινα στο μπλεντερ και βάζουμε το 1/3 του πολτού σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη.
Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατευοντας με μια κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθουν τα υλικά.
Εν τω μεταξύ μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπωλ με κρύο νερό για περίπου ένα λεπτό.
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι απο τη φωτιά, στυβουμε με το χέρι τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατευουμε απαλά μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη και προσθέτουμε και τον υπόλοιπο πολτό ροδάκινου.
Αδειάζουμε το μειγμα σε 4-5 μικρά μπωλάκια και το βάζουμε στο ψυγείο.

Θερμίδες ανα μερίδα περίπου 120Kcal

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις