Ζελέ με γιαούρτι



Υλικά (Για 6 μερίδες)
• 2 φλιτζάνια γιαούρτι (2% λιπαρά), κατά προτίμηση στραγγιστό λόγω της υφής του
• 6-7 καθαρισμένα ακτινίδια
• 15 φύλλα ζελατίνης (24 γρ.)
• 1 φλιτζάνι ζάχαρη (ή 1 φλιτζάνι ασπαρτάμη)



Εκτέλεση
Πολτοποιείτε τα φρούτα και προσθέτετε τη ζάχαρη ανακατεύοντας. Βάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό και τα αφήνετε για 5 λεπτά να μαλακώσουν καλά. Αφού μαλακώσουν, τα στραγγίζετε και τα προσθέτετε στο μείγμα των φρούτων, το οποίο έχετε ζεστάνει λίγο έτσι ώστε να έχει θερμοκρασία χλιαρή προς ζεστή. Ανακατεύετε και πάλι και ρίχνετε μέσα και το γιαούρτι, το οποίο έχετε βγάλει από το ψυγείο και βρίσκεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, το σερβίρετε γρήγορα σε μπολάκια ή σε φόρμα για κέικ και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει. Μετά από 2-3 ώρες είναι έτοιμο.

Η ταυτότητα της συνταγής

Θερμίδες: 238
Λιπαρά: 0,6 γρ.
Χοληστερίνη: 4,6 mg

Πηγή: Vita

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις