Κεχρί με λαχανικά και τυρί κρέμα


Υλικά:
2 κολοκυθάκια κομμένα σε κυβάκια
2 καρότα σε κυβάκια
500γρ μανιτάρια φρέσκα σε φέτες
100γρ αρακά
1 μεγάλη ντομάτα (προαιρετικά) σε κυβάκια
Άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας
2κ.σ. τυρί κρέμα
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλ. κεχρί
αλάτι, πιπέρι




Βάζουμε όλα τα λαχανικά και το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε λίγο να βγάλουν τα ζουμιά τους.




 Ρίχνουμε 2 κούπες νερό και 1 κούπα κεχρί και το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά, σκεπασμένο.


 Λίγο πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο, ρίχνουμε τις 2κ.σ. τυρί κρέμα και ενσωματώνουμε καλά.



Αφήνουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και σερβίρουμε ζεστό.



Το κεχρί είναι μία καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης. Είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ιδιαίτερα νιασίνη, φολικό οξύ και Β6. Σημαντική είναι η περιεκτικότητά του σε σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, κάλιο, χαλκό και ψευδάργυρο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις