Κριτσίνια με ελαιόλαδο και σποράκια





ΥΛΙΚΑ (για50 τεμ):

1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
200γρ ντοματάκια λιωμένα στο μουλτι
100γρ καρότα λιωμένα στο μούλτι
αλεύρι (ολικής ή λευκό ή ανάμεικτο) όσο πάρει - περίπου 600γρ
1κ.γ. αλάτι προαιρετικά
3κ.σ. ηλιόσπορους
3κ.σ. κολοκυθόσπορους
3κ.σ. σουσάμι
3κ.σ. λιναρόσπορο
3κ.σ. κουκουνάρι

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Πλάθουμε λεπτά μπαστουνάκια και ψήνουμε στους 180-200βαθμούς στον αέρα για 25-30 λεπτά.

Θρεπτικά συστατικά ανα κριτσίνι:
Θερμίδες  80-100 Kcal
Υδατάνθρακες 9-10γρ
Λιπαρά 4-5γρ
Πρωτεΐνες 2γρ

Τα κριτσίνια αν γίνουν με αλέυρι ολικής άλεσης είναι πολύ πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, νιασίνη, ρiβοφλαβίνη, φολικό οξύ, κ.α.

Περιέχoυν επίσης, ασβέστιο, σίδηρο, βιταμίνες Α, C, Κ, Ε και φυτοστερόλες.

Έχουν περίπου 2γρ φυτικές ίνες ανα μερίδα και είναι πάρα πολύ πλούσια σε ω3 και ω6 λιπαρά οξέα.

Ιδανικό για πρωινό με λίγο τυράκι ή για ενδιάμεσο σνακ.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις