Κεφτεδάκια λαχανικών





Υλικά για 4-6 άτομα

200 γραμμ. καυκαλήθρες ή μυρώνια
200 γραμμ. σπανάκι
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. άνηθο
1 κ.σ. δυόσμο
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
αλάτι
πιπέρι
1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κατα προτίμηση ολικής άλεσης) (όσο πάρει)



1. Ψιλοκόβουμε τα χορταρικά και τα βάζουμε σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε αλεύρι όσο χρειαστεί, για να σφίξει το μείγμα και να έχουμε έναν παχύ χυλό.

2. Βάζουμε στη φωτιά ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και μόλις κάψει παίρνουμε με βρεγμένο κουτάλι μια κουταλιά από το μείγμα και τη ρίχνουμε μέσα. Προσέχουμε ώστε η θερμοκρασία να μην είναι πολύ δυνατή και δεν προλάβουν οι κεφτέδες να ψηθούν από μέσα.

3. Πριν από κάθε κουταλιά βουτάμε το κουτάλι σε ένα ποτήρι με νερό για να πέφτουν όμορφα οι κεφτέδες μέσα στο λάδι.

Μόλις ροδίσουν, γυρίζουμε τα κεφτεδάκια, και όταν πάρουν χρώμα τα βγάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.


Η συνταγή μπορεί να γίνει και στο φούρνο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις