Μαυρομάτικα φασόλια με κοφτό μακαρονάκι




Mερίδες: 6


Υλικά 

6κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα σε καρέ
2 κολοκυθάκια κομμένα σε καρέ
2 κλωνάρια σέλερι
1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε καρέ
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 ματσάκι σέσκουλα ή λάπαθα
1 φλ. κοφτό μακαρόνι μικρό ή άλλο μικρό ζυμαρικό
το χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, φρεσκοκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Ξεπλένουμε τα μαυρομάτικα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα. Τα καλύπτουμε με νερό και τα
αφήνουμε να σιγοβράσουν από την ώρα που θα πάρουν βράση για 30΄ να μισομαλακώσουν, πάντα σκεπασμένα. Έπειτα τα στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε  το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το 1 κρεμμύδι, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμύδια για 3΄, προσθέτουμε το σέλερι και το καρότο, τα κολοκυθάκια και την πατάτα.
Ανακατεύουμε να λαδωθούν και σοτάρουμε για 2΄-3΄. Προσθέτουμε τα φασόλια, τον πελτέ
και ζεστό νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε
για 15΄. Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι, αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε 1
φλιτζ. νερό ζεστό. Ανακατεύουμε συχνά γιατί πιάνει το ζυμαρικό. Αφήνουμε να χυλώσουν
τα υλικά για 10΄.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις