Φρικασέ με θαλασσινά νηστίσιμο




Mερίδες: 6

Υλικά 

6κ.σ. ελαιόλαδο
1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια ή χταπόδι ή ανάμεικτα
1 πράσο κομμένο σε φέτες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
2 καρότα κομμένα σε φέτες
2-3 άγριες αγκινάρες κομμένες στα τέσσερα (ή ό,τι αγκινάρα βρούμε, φρέσκια ή κατεψυγμένη)
1 μεγάλη πατάτα
1 μεγάλο μαρούλι χοντροκομμένο
1 ματσάκι λάπαθα ή σέσκουλα χοντροκομμένα
αλάτι, πιπέρι
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς, τις σουπιές, το καλαμάρι ή το χταπόδι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 4΄-5΄ να γίνουν διάφανα.
Προσθέτουμε τα θαλασσινά και ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά και να αλλάξουν χρώμα, περίπου για 5΄-6΄. Προσθέτουμε τα καρότα, τις αγκινάρες και την πατάτα. Προσθέτουμε το μαρούλι και τα λάπαθα. Δεν ρίχνουμε καθόλου νερό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με καπάκι. Σιγοβράζουμε για περίπου 25΄ μέχρι να μαλακώσει η σουπιά και η πατάτα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον άνηθο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις