Υγιεινή τυρόπιτα χωρίς φύλλο για παιδιά και μεγάλους


Υλικά:
4 αυγά
2 γιαούρτια 2%  (ή 1 γιαούρτι + 1/2 ποτ. γάλα 1,5%)
1 φλυτζάνι αλέυρι ολικής
1κ.γ. μπεικιν παουντερ
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
300γρ τυρί φέτα (ή συνδιασμός άλλων τυριών - ανθότυρο, κατίκι, μυζήθρα)
δυόσμος (προαιρετικά)
Αλάτι δεν χρειάζεται εκτός αν βάλετε μόνο ανάλατα τυριά, οπότε καλό είναι να προσθέσετε λίγο.


Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί ( τα αυγα χτυπημένα). Τρίβετε με τα χέρια το τυρί και βάζετε τον ψιλοκομμένο δυόσμο.

Λαδώνετε ένα ταψί και απλώνετε το μίγμα.

Βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για 20-45 λεπτά. Αν το ταψί είναι μεγάλο και η στρώση της ζύμης μικρή, θα χρειαστεί λιγότερο χρόνο. Δείτε την πίτα αν έχει ροδίσει και βάλτε ένα μαχαίρι για να δείτε αν βγαίνει στεγνό.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις