Χταποδάκι κοκκινιστό με μακαρόνια ολικής άλεσης


Μια συνταγή πλούσια σε σίδηρο, λυκοπένιο, φυτικές ίνες, βιταμίνη Β12 και πολύ νόστιμη.


Υλικά για 6 άτομα:

1 μεσαίο χταπόδι (1 με 1,5 κιλό περίπου)

1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι ολικής άλεσης
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 μεγάλες ώριμες ντομάτες για σάλτσα
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
5-6 μπαλάκια μπαχάρι ή πιπέρι
1 ξυλάκι κανέλας
Αλάτι
Πιπέρι
2κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι του τσαγιού κόκκινο κρασί
1 φύλλο δάφνης





Παρασκευή:

Πλένουμε πάρα πολύ καλά το χταπόδι. Ανάμεσα στα πλοκάμια και την κουκούλα βγάζουμε και πετάμε το κεφάλι και ένα εσωτερικό "δόντι" που έχει.
Στη συνέχεια χαράζουμε την κουκούλα κατά μήκος αφαιρούμε με προσοχή τα εντόσθια και καθαρίζουμε πάρα πολύ καλά εσωτερικά.
Το κόβουμε σε μπουκίτσες και το αφήνουμε σε ένα μπολ.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε κομμάτια χοντρά και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με λίγο νερό σε χαμηλή φωτιά να μαραθούν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα, το λάδι και όταν πάρει μία βράση προσθέτουμε το κρασί και παράλληλα ανεβάζουμε την ένταση στην εστία μας.
Όταν έχει αρχίσει να βράζει πάλι ρίχνουμε το χταπόδι και μετά από περίπου 5 λεπτά χαμηλώνουμε την ένταση στο μισό και ίσως και λιγότερο.
Αφήνουμε να σιγοβράσει έως ότου μαλακώσει το χταπόδι μας και απορροφηθεί μεγάλο μέρος από τα υγρά του.
Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε την κανέλλα και το πιπέρι.
Όταν το χταπόδι είναι έτοιμο, ρίχνουμε μέσα στα ζυμαρικά αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου για 10- 15 λεπτά και ανακατεύουμε με προσοχή.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις