Πολύχρωμο κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος





Υλικά:
4 στήθη κοτόπουλου (το χτυπάμε να απλώσει και να γίνει πιο λεπτό ή αν θέλουμε το κόβουμε σε μπουκιές)
1-2κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
από μισή κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί και πράσινη πιπεριά, κομμένες λεπτές φέτες
1 φλυτζ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
χυμός 1-2 λεμονιών
χυμός 3 πορτοκαλιών (αναλογία λεμόνι:πορτοκάλι 1:3)
1 κουτ. γλυκού ζωμό κοτόπουλου σε σκόνη (ή φρέσκο δικό μας ζωμό κοτόπουλου)
100γρ κρέμα γάλακτος με 3% λιπαρά

αλάτι, πιπέρι (κατά βούληση)

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε  μια κατσαρόλα, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα μανιτάρια.
Μόλις μαραθούν λίγο, βάζουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να ροδίσει και από τις δυο μεριές.

Σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού και του πορτοκαλιού, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το υγρό. Που και που το ανακατεύουμε.

Στο τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αφήνουμε για λίγο ακόμα στη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και είναι έτοιμο!

Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με καστανό ρύζι ή κριθαράκι ολικής άλεσης, αλλά τρώγεται πολύ ευχάριστα και σκέτο με σαλάτα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις