Το σουβλάκι της νηστείας (μέρος 1ο)









Το Τόφου είναι ένα προϊόν που παράγεται απο τα φασόλια σόγιας. Κατασκευάζεται παρόμοια όπως το τυρί.




Θρεπτικά συστατικά:

  • Περιέχει λίγους υδατάνθρακες
  • Είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά,τα ω-3 λιπαρά οξέα
  • Αποτελεί καλή πηγή ασβεστίου
  • Είναι καλή πηγή χαλκού
  • Είναι πλούσιο σε σελήνιο,ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά
  • Είναι καλή πηγή ψευδαργύρου
  • Περιλαμβάνει βιταμίνες, κυρίως του συμπλέγματος B αλλά και μαγγάνιο 
  • Aπό πλευράς θερμίδων είναι ελαφρύτερο σε σχέση με τα άλλα τυριά, καθώς είναι φυτικής προέλευσης. 

ΥΛΙΚΑ:
200γρ τοφού κομμένο σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια
2-3κ.σ. ελαιόλαδο
λεμόνι
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
πιπεριές πολύχρωμες
κρεμμύδι ξερό
μανιτάρια φρέσκα λευκά
ντομάτα σε χοντρές φέτες/αγγούρι (προαιρετικά)
Πίτες για σουβλάκι κατεψυγμένες
καλαμάκια για σουβλάκι
γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά


Πλένουμε καλά όλα τα υλικά και τα κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Ψήνουμε τα κομμάτια του τοφου στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά (ανάλογα με το πόσο χοντρά είναι κομμένα). Αφήνουμε να κρυώσουν.
Περνάμε το τόφου, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια στα καλαμάκια , τα περιχύνουμε με το λαδολέμονο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τα ψήνουμε σε προθερμανσμένο φούρνο για περίπου 10 λεπτά.

Φτιάχνουμε τα σουβλάκια μας με την πίτα, σως γιαούρτι και ντομάτα.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις