Φασόλια με σπανάκι


Υλικά για 5-6 άτομα

500γρ. φασόλια μαυρομάτικα
1 κιλό φρέσκο σπανάκι
 2 ξερά κρεμμύδια
1 κουτί χυμό ντομάτας
 2 σκελίδες σκόρδο
 2 κουτ. ντοματοπολτό
 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
πιπέρι, αλάτι, μαϊντανό, άνηθο


Ζεματάτε το σπανάκι και βράζετε τα φασόλια. Αχνίζετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, προσθέτοντας τον χυμό ντομάτας, τον ντοματοπολτό και 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη. Όταν βράσουν για 5 λεπτά, προσθέτετε τα φασόλια και ½ κούπα νερό και τα βράζετε για 10 λεπτά. Προσθέτετε το σπανάκι, άνηθο και μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο. Τα ανακατεύετε και τα βράζετε για 5 λεπτά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις