Γιουβέτσι με γαρίδες (νηστίσιμο)



Υλικά:

1/2 κιλό γαρίδες αποφλοιωμένες
300 γρ. κριθαράκι ολικής άλεσης
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1/2 κρεμμύδι φρέσκο
1 σκελίδα σκόρδο
2 πιπεριές φλωρίνης
2 πιπεριές πράσινες κέρατο
1 φλ τσαγιού κρασί λευκό
300γρ Τριμμένη ντομάτα
αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή:

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.
Τσιγαρίζουμε πρώτα το κρεμμύδι (ξερό και χλωρό) μαζί με το σκόρδο και σταδιακά προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριες. Προσθέτουμε και τις γαρίδες.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τη ντομάτα και λίγο νερό.
Βράζουμε για 10' μέχρι να μαλακώσουν οι γαρίδες.
Ρίχνουμε το κριθαράκι στη γάστρα.
Αφαιρούμε τις γαρίδες απο τη σάλτσα και προσθέτουμε τη σάλτσα στη γάστρα με λίγο νεράκι ακόμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 - 200 βαθμούς για 15' λεπτά περίπου. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις