Μπακαλιάρος με Σκορδαλιά – Τί μου προσφέρει διατροφικά;




Η εικοστή Πέμπτη Μαρτίου είναι η ημερομηνία που κατ’ εξαίρεση και κατά παράδοση η εκκλησία μας επιτρέπει να παρεκκλίνουμε της νηστείας και να φάμε ψάρι! Το ψάρι αυτό είναι ο μπακαλιάρος. Συνήθως τον κάνουμε τηγανητό και συνοδεύεται απο σκορδαλιά αλλά μπορεί να γίνει ψητός, πλακί, βραστός ή και σε πολλές άλλες παραλλαγές.

Ο μπακαλιάρος είναι ένα ψάρι πλούσιο σε Τρυπτοφάνη, σελήνιο, πρωτεΐνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φώσφορο, κάλιο, και ωμέγα λιπαρά οξέα.



1 μέτριο φιλέτο ωμό (περίπου 116γρ) μας δίνει:



95 θερμίδες

21γρ πρωτεΐνης

0γρ Υδατάνθρακες

1γρ λιπαρά

Όπως επίσης βιταμίνη Α, C, ασβέστιο και σίδηρο.



Όταν τηγανίζουμε τον μπακαλιάρο επειδή απορροφά λάδι, προσδίδει πολύ περισσότερες θερμίδες και το κουρκούτι στο οποίο συνήθως τον βουτάμε ανεβάζει την πρόσληψη των υδατανθράκων ανα μερίδα.



1 κομμάτι μπακαλιάρος τηγανιτός προσδίδει περίπου 400 θερμίδες.



1 κουταλιά της σούπας σκορδαλιά έχει περίπου 100 θερμίδες.



Αυτή την 25η Μαρτίου επιλέξετε να φτιάξετε τον μπακαλιάρο ψητό στο φούρνο ή βραστό αντί για τηγανιτό. Συνοδεψτε τον με μια πολύχρωμη σαλάτα και μια μικρή ποσότητα σκορδαλιάς.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις