Θρεπτικό κεικ με μόνο 95 θερμίδες ανα μερίδα


Υλικά:

100γρ βιτάμ ή βούτυρο
30-40γρ σουκραλόζη γλυκαντικό (sweet and balance)
4 αυγά μέτρια
100γρ νιφάδες βρώμης
100γρ αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, κρανμπερυ, δαμάσκηνα, βερύκοκα)
300-350γρ αλέυρι
1κ.γ. μπεικιν παουντερ
ξύσμα 1 λεμονιού και 2 πορτοκαλιών
1 ποτ. νερό
2 βανίλιες

Παρασκευή:

Βάζουμε τις νιφάδες βρώμης μέσα στο νερό να μαλακώσουν.
Ανακατέυουμε το αλέυρι με τις βανίλιες και το μπέικιν.
Χτυπάμε καλά τα αυγά με το βούτυρο να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη σουκραλόζη και ανακατέυουμε προσεκτικά. Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός απο το αλεύρι και τα ξερά φρούτα και ανακατεύουμε.
Πασπαλίζουμε τα ξερά φρούτα με λίγο από το αλεύρι και ρίχνουμε το υπόλοιπο στο μίγμα.
Τέλος ρίχνουμε και τα ξερά φρούτα και ανακατεύουμε καλά.

Λαδώνουμε ελαφρά 3 μακρόστενες φόρμες για κεικ μιας χρήσεως.

Μοιράζουμε το μείγμα στις 3 φόρμες. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε απο πάνω με 1-2 κ.γ. σουσάμι στην κάθε φόρμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά με 1 ώρα.


Η συνταγή βγάζει 3 κεικ τα οποία μπορείτε να κόψετε σε 10 κομμάτια το καθένα.
Κάθε μερίδα (1 κομμάτι κεικ) έχει μόνο 95 θερμίδες και είναι ιδανικό γλύκυσμα για να συνοδεύσει τον καφέ σας το απόγευμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις