Μουσακάς με κολοκύθια



Υλικά :

1 κιλό μεγάλα κολοκύθια
4 μεγάλες πατάτες
1/2 κιλό κιμά γαλοπούλας
4κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κρασί
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κονσέρβα τοματάκι
1 κουταλιά πελτέ
1 ξυλαράκι κανέλλα
αλάτι και πιπέρι
4 κουταλιές βούτυρο
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι

4 ποτήρια γάλα φρέσκο (ή και παραπάνω ανάλογα με το πόσο σφιχτή θέλετε την μπεσαμέλ)
 λίγο μοσχοκάρυδο
1 κρόκο αυγού

Λίγο τυρί τρικαλινό με 10% λιπαρά τριμμένο





Εκτέλεση:

-Κόβετε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες ή κατα μήκος
-Κόβετε τις πατάτες σε ροδέλες
-Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι
-Προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε
προσθέτετε το σκόρδο, την κανέλλα
-Αλατοπιπερώνετε
-Σβήνετε με κρασί
-Προσθέτετε τον μαϊντανό
-Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε
-Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά


-Στρώνετε σε ένα ταψί τις πατάτες σε ένα στρώμα ωμές
-Από πάνω στρώνετε τα κολοκυθάκια ωμά
-Απλώνετε τον κιμά


-Λιώνετε το βούτυρο
-Ζεσταίνετε το γάλα διαλυμένο στο νερό
-Προσθέτετε στο λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς
-Μόλις γίνει μια σφικτή μάζα προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα ζεστό ανακατεύοντας να μην σβολιάσει και δεν ρίχνετε άλλο αν πρώτα δεν πιει το προηγούμενο
-Προσθέτετε τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε
-Στρώνετε την μπεσαμέλ από πάνω από τον κιμά
-Πασπαλίζετε με τυρί
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις