Μπάρες Δημητριακών




Υλικά:
500 γρ. βρώμη
100 γρ. ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί της αρεσκείας σας
400 γρ. μέλι
1 κουταλάκι τριμμένη κανέλα
Μια πρέζα αλάτι
2 κουταλάκια εσάνς βαλίλιας
Βούτυρο για βουτύρωμα του ταψιού
Λαδόχαρτο



Εκτέλεση:
Βουτυρώνετε ένα ταψάκι 25 Χ 35 εκ. περίπου. Το στρώνετε με λαδόχαρτο ψησίματος.
Προθερμένετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
Ανακατεύετε σε μπολ, τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς, το αλάτι και την κανέλα.

Βάζετε στη φωτιά το μέλι και ανακατεύετε. Αφήνετε να σιγοβράζει 2 λεπτά. Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέτετε την εσάνς. Ανακατεύετε. Προσθέτετε τη βρώμη και ανακατεύετε καλά.

Αδειάζετε το μίγμα στο ταψάκι και το στρώνετε. Αν δεν μπορείτε με την σπάτουλα, βρέξτε τα χέρια σας και στρώστε το με τις παλάμες. Ψήνετε το μίγμα στο φούρνο για 25 περίπου λεπτά.
Το βγάζετε και το αφήνετε να χλιάνει. Με κοφτερό μαχαίρι, χαράζετε τα δημητριακά σε κομμάτια (το μαχαίρι να φτάνει μέχρι το λαδόχαρτο). Τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς και να σταθεροποιηθούν. Όταν σκληρήνουν, τα βγάζετε από το ταψί και τα χωρίζετε σε κομμάτια. Τυλίγετε σε μεμβράνη τροφίμων ή τα φυλάτε σε αεροστεγές κουτί.

Μπορείτε να βάλετε αμύγδαλα, καρύδια, κουκουνάρι, σταφίδες ή ξερά φρούτα (στο τέλος του ψησίματος), σουσάμι, φυστίκια κτλ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις