Η δίαιτα TubeΜια νέα ιατρική, διατροφική, μέθοδος υπόσχεται γρήγορη απώλεια βάρους. Ο καθηγητής Πλαστικής Χειρουργικής στα Πανεπιστήμια της Σιένα στην Ιταλία και του Σαν Ντιέγκο στις ΗΠΑ Μάρκο Γκασπαρότι που επινόησε τη μέθοδο εξηγεί: «Το Diet Tube βασίζεται στην κετογενική δίαιτα και στη λιποδιάλυση. Η καινοτομία της μεθόδου είναι ότι μειώνει το λίπος ακόμα και στις γάμπες, ενώ καταπολεμά την περιφερειακή κυτταρίτιδα».


Το σύστημα βασίζεται στον αποκλεισμό των υδατανθράκων και τη χορήγηση μέσω ενός αυτόματου συστήματος τροφής με σωλήνα, τον οποίο ο ασθενής κουβαλά σε τσάντα, ενός μείγματος πρωτεΐνης (ανάλογα με το βάρος και τις ανάγκες του ασθενούς) επί 24 ώρες για 10 μέρες. Ο ασθενής δεν τρώει τίποτα άλλο γι' αυτό το διάστημα, ενώ πίνει μόνο νερό, τσάι ή καφέ. «Δεν πρόκειται για μια νέα δίαιτα, αλλά για θεραπεία που χρησιμοποιεί ρινογαστρικό σωλήνα για διατροφή με πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας», λέει ο πλαστικός χειρουργός δρ. Απόστολος Γαϊτάνης, που άρχισε να εφαρμόζει τη μέθοδο στην Ελλάδα. «Με αυτό το σύστημα έχουμε απώλεια βάρους γρήγορα, χωρίς να παρουσιάζεται πείνα, που συχνά οδηγεί σε αποτυχία τόσες δίαιτες. Αλλο πλεονέκτημα της μεθόδου είναι ότι δρα στο τοπικό πάχος, ιδιαίτερα στο σωματότυπο τύπου αχλάδι, που είναι το κύριο πρόβλημα πολλών γυναικών».

Ο οργανισμός, στερούμενος τη ζάχαρη, παίρνει τις απαραίτητες θερμίδες από τις αποθήκες λίπους, χωρίς να φθείρει τους μυς. Μπορεί να χαθούν 10 κιλά σε 10 μέρες, αν και αυτό το αποτέλεσμα το επιτυγχάνουν περισσότερο οι παχύσαρκοι άντρες παρά οι γυναίκες. Ο μέσος όρος αδυνατίσματος είναι 6-10% του βάρους. Μετά την πρώτη φάση της θεραπείας με τον σωλήνα, ο γιατρός παρακολουθεί τον ασθενή για άλλες δύο εβδομάδες, κατά τις οποίες ο ασθενής τρέφεται σύμφωνα με τις ιατρικές οδηγίες και έχει περαιτέρω απώλεια βάρους ώς και 4%.

Εως σήμερα, η εφαρμογή της μεθόδου δεν έχει παρουσιάσει προβλήματα. Δεν προκαλεί πόνο, αλλά μπορεί να προκαλέσει κνησμό στη μύτη και δάκρυσμα λόγω του ξένου σώματος, που φεύγουν δέκα λεπτά μετά. Κατά τη θεραπεία, ο ασθενής μπορεί να πάει στη δουλειά του και να έχει μέτρια φυσική δραστηριότητα. Αντενδείξεις είναι η νεφρική ανεπάρκεια, η κύηση και οι ηλικίες κάτω των 14. Το σύστημα εφαρμόζεται υπό αυστηρό κλινικό έλεγχο και ύστερα από ακριβή μέτρηση των αιματολογικών παραμέτρων. Χρησιμοποιείται ήδη σε ιατρικά κέντρα στην Ιταλία και στις ΗΠΑ.


Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Ένθετο Υγεία

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις