Μπιφτέκια λαχανικών

Yλικά:
2 μέτριες πατάτες
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2  κούπα αρακά
1/2  κούπα καλαμπόκι
2 καρότα (τριμμένα)
3 φλ. Αλεύρι ολικής αλέσεως ή όσο πάρει. Γίνεται και με τριμμένη φρυγανιά
Λίγο άνηθο
1 μπύρα
Αλάτι – πιπέρι
2κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τρίβουμε τα καρότα.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά τα καρότα και τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε τον αρακά και το καλαμπόκι και τσιγαρίζουμε για ακόμα 2 λεπτά.
Σε ένα μπολ φτιάχνουμε το χυλό ανακατεύοντας το αλεύρι με την μπύρα.

Ρίχνουμε μέσα στο χυλό τα τσιγαρισμένα λαχανικά, τις βραστές πατάτες, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν οι πατάτες και να γίνουν ένα μείγμα.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο (δεν τον τσιγαρίζουμε μαζί με τα λαχανικά για να κρατήσει το άρωμά του).
Πλάθουμε σε σχήμα μπιφτεκιού και ψήνουμε σε φούρνο (σε λαδόκολα).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις