Κοτόπουλο κοκκινιστό

Υλικά:
750 γραμ. κοτόπουλο
4 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
3 μεγάλα κρεμμύδια φέτες
2-3 ντομάτες τριμμένες στρον τρίφτη
1 κουταλιά σούπας πελτέ (προαιρετικά)
½ κούπα κόκκινο κρασί
2κ.σ. λάδι, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές να μαραθούν λίγο.
Πλένουμε το κοτόπουλο, βγάζουμε την πετσα και το κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε κι αυτά στην κατσαρόλα να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές.
Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ρίχνουμε το χυμό ντομάτας. Στη συνέχεια διαλύουμε τον πελτέ στο κρασί, το ρίχνουμε κι ανακατεύουμε.

Επίσης ρίχνουμε νεράκι, να σκεπαστεί το κρέας, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει. Εγώ το αφήνω 45 λεπτά περίπου να ψηθεί και λίγο πριν μείνει με τη σάλτσα του, ρίχνω και το μαϊντανό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις