Η δίαιτα ΆτκινςΜία πολύ δημοφιλής δίαιτα είναι αυτή που δημιούργησε ο Dr Robert Atkins.  Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έδωσαν ευρεία δημοσιότητα στη δίαιτα βάσει της οποίας μπορεί κάποιος να τρώει τεράστιες ποσότητες λιπαρών και πρωτεΐνης και να αδυνατίζει.  Το μόνο που περιορίζει η συγκεκριμένη δίαιτα είναι η κατανάλωση υδατανθράκων. Όσοι δοκίμασαν τη δίαιτα δεν είχαν τα ίδια αποτελέσματα και παρόλο που αρχικά σχεδιάστηκε για άτομα που πάσχουν από διαβήτη, υιοθετήθηκε από πολλούς που ήθελαν να χάσουν βάρος χωρίς να πεινάσουν.
Μερικοί από τους οπαδούς της δίαιτας του Άτκινς παρουσίασαν γρήγορη απώλεια βάρους η οποία όμως κατά κύριο λόγο οφείλεται σε κατανάλωση των αποθηκών του γλυκογόνου και σε απώλεια υγρών.
Όμως εκτός από αναποτελεσματική η δίαιτα αυτή μπορεί να γίνει και επικίνδυνη.  Τα προϊόντα του μεταβολισμού των λιπών και πρωτεϊνών συμπεριλαμβάνουν τις κετόνες και η πλήρης στέρηση υδατανθράκων ενδέχεται να οδηγήσει σε μεταβολική οξέωση ακόμα και να επιφέρει το θάνατο, συχνότερα σε διαβητικούς ασθενείς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις